ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
Αυτή η συνταγή είναι μία μικρή παραλλαγή από μία συνταγή που είδα στην εκπομπή "Γεύσεις στη φύση" του Βαγγέλη Δρίσκα.
Υλικά για 4 άτομα:
4 στήθη κοτόπουλου
4 κ.σ. μέλι
4 κ.σ. μουστάρδα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο
1 κ.γ. δενδρολίβανο αποξηραμένο
1/2 κ.γ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Προετοιμασία:
Σε ένα μπολ αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει το κοτόπουλο ρίχνουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο και το βαλσάμικο. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το θυμάρι, το δενδρολίβανο και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε και βουτάμε ένα-ένα τα στήθη του κοτόπουλου στο μείγμα μας.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα μας. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 45 περίπου λεπτά.