ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ
Υλικά: όσο βασιλικό θέλουμε
Προετοιμασία:
1ος τρόπος (παραδοσιακός):
Τυλίγουμε τα ματσάκια του βασιλικού με τούλι ή τουλουπάνι και τα κρεμάμε ανάποδα. Τα αφήνουμε σε σκιερό μέρος, χωρίς υγρασία για περίπου 3 εβδομάδες. Έπειτα τρίβουμε τα φύλλα και τον αποθηκεύουμε σε βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς.
2ος τρόπος:
Πλένουμε τα ματσάκια και διαλέγουμε μόνο τα φύλλα. Τα βάζουμε σε μία πετσέτα την οποία σκεπάζουμε με μία δεύτερη πετσέτα. Την επόμενη μέρα μεταφέρουμε τα φύλλα σε 2 στεγνές πετσέτες και τα αφήνουμε εκεί για 3 μέρες.
Αν τρίβονται τα φύλλα έχει γίνει η αποξήρανση αλλιώς επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Αποθηκεύουμε σε βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς.
Πηγή: www.cooklos.gr