Καραμελωμένο μπαλσάμικο με γεύση δενδρολίβανο
Απολαύστε μία συνταγή για ένα διαφορετικό ξύδι μπαλσάμικο... Βρήκα τη συνταγή στο ίντερνετ, τη δοκίμασα με μία δική μου παραλλαγή και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό!!! Σας την παρουσιάζω:
Υλικά:
2 μέρη κόκκινο ξύδι
1 μέρος ζάχαρη
δενδρολίβανο (όσο θέλουμε)
Προετοιμασία:
Σιγοβράζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πάρουν την υφή του σιροπιού. Το σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι και ένα χωνί μέσα σε ένα βαζάκι. Συντηρείται για πολύ καιρό στο ψυγείο.
Μπορείτε να βάλετε άλλα αρωματικά αντί για δενδρολίβανο ανάλογα τα γούστα σας αρκεί βέβαια να μπορείτε να τα σουρώσετε όπως για παράδειγμα σκόρδο, ξυλάκι κανέλας ή κόκκους πιπεριού.
Αν δε θέλετε να έχετε έντονη τη γεύση του μυρωδικού, δεν το βράζετε με τα υπόλοιπα υλικά αλλά το βάζετε απευθείας στο βαζάκι.
Σ.σ.: Εγώ επειδή ήθελα να κάνω μια δοκιμή και δεν ήξερα αν θα πετύχει έκανα λίγη ποσότητα. Αν θέλετε κι εσείς να το δοκιμάσετε για αρχή όπως κι εγώ, οι ποσότητες που χρησιμοποίησα ήταν: 160 γρ. κόκκινο ξύδι, 80 γρ. ζάχαρη και 1 κ.σ. δενδρολίβανο.
Καλή σας επιτυχία!!!