Κεφτεδάκια
Υλικά:
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιο
2 κ.σ. δυόσμο αποξηραμένο
1/2 φλ. γάλα
αλάτι
πιπέρι
τριμμένη φρυγανιά (όση πάρει)
αλεύρι για το πασπάλισμα
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Προετοιμασία:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, αλάτι, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το γάλα και ανακατεύουμε με το χέρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Ρίχνουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά (τόση ώστε να κρατάνε το σχήμα τους οι κεφτέδες και να μη διαλύονται) και ανακατεύουμε.
Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους βάζουμε σε ένα πιάτο, τους καλύπτουμε με μεμβράνη και τους βάζουμε για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξουν.
Τους αλευρώνουμε και βάζουμε σε ένα τηγάνι πολύ ηλιέλαιο και λίγο ελαιόλαδο να κάψει. Η ποσότητα του λαδιού να είναι τόση ώστε να τους καλύπτει μέχρι τη μέση. Τους ρίχνουμε λίγους λίγους στο τηγάνι για να μη χάσει τη θερμοκρασία του το λάδι και τους τηγανίζουμε. Όταν πιάσουν κρούστα από τη μία μεριά, τους γυρνάμε από την άλλη για να μη διαλύσουν.