ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ

2013-08-10 21:55

ΥΛΙΚΑ:

4 μπούτια κοτόπουλο

1/2 φλ. λάδι

αλάτι

πιπέρι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μαϊντανό  αποξηραμένο

1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο

1 δαφνόφυλλο

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

2 κονσέρβες αποφλοιωμένες ντομάτες σε χυμό ντομάτας

250 γρ. ταλιατέλες

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

   Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τα ροδίζουμε σε μια κατσαρόλα μέχρι να πάρουν αρκετό χρώμα. Όταν πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Όταν τσιγαριστεί το κρεμμύδι, ξαναρίχνουμε τα μπούτια, προσθέτουμε το λευκό κρασί και περιμένουμε να πάρει μία βράση ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τις κονσέρβες ντομάτας, το δαφνόφυλλο και το μαϊντανό και το αφήνουμε να γίνει σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι για περίπου 50 λεπτά.

   Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει στο σακουλάκι, τις στραγγίζουμε και τις λαδώνουμε να μην κολλήσουν.

   Σερβίρουμε ρίχνοντας πάνω στις ταλιατέλες και στο κοτόπουλο τη σάλτσα από το κοτόπουλο