ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
Υλικά για 5 μερίδες:
1 1/2 φλ. κριθαράκι
καλαμαράκια (όσα θέλουμε, απλά να έχουμε υπόψιν μας ότι θα μικρύνουν)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. σέλινο
1 κουτάκι πουμαρό
1/2 ποτηράκι του κρασιού τσικουδιά
Προετοιμασία:
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε.
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Μετά ρίχνουμε το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε. Έπειτα προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα τσιγαρίζουμε κι αυτά. Ρίχνουμε την τσικουδιά και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
Ρίχνουμε το πουμαρό και 3 ποτήρια του νερού νερό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το σέλινο, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
Όταν δούμε ότι γίνονται τα καλαμαράκια ρίχνουμε το κριθαράκι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά προσοχή να κρατάνε λίγο πριν κλείσουμε τη φωτιά γιατί θα συνεχίσουν να βράζουν και αν πιουν όλο το ζουμί θα γίνει πολύ πηχτό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει το κριθαράκι.
Όταν κλείσουμε τη φωτιά, βγάζουμε την κατσαρόλα από το καυτό μάτι.