ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ (MAC AND CHEESE) BY AMERICA
Να και μία αμερικάνικη συνταγή από την πολυαγαπημένη μου σεφ Νταιάν Κόχυλα (Diane Kochilas) πεντανόστιμη και πανεύκολη...
Υλικά:
250 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
6 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα κομμένες σε 4 τετράγωνα
3 κ.σ. βούτυρο κρύο
3 επιπλέον κ.σ. βούτυρο συν 2 κ.σ.ελαιόλαδο
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
αλάτι
5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν ή πάπρικα
5 φλ. γάλα
250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
250 γρ. κεφαλοτύρι ή άλλο πικάντικο κίτρινο τυρί τριμμένο
Προετοιμασία:
Βράζουμε τα μακαρόνια.
Σάλτσα:
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε τις 3 κ.σ. βούτυρο. Προσθέτουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ψηθεί το αλεύρι και να γίνει γρομπαλάκια. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας που και που για να πήξει λίγο. Έπειτα προσθέτουμε το καγιέν και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε το ζαμπόν και τη βγάζουμε από τη φωτιά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα.
Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού στο multi και τις αλέθουμε σε χοντρά κομματάκια. Ρίχνουμε το ψωμί πάνω από τη σάλτσα.
Ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 5 λεπτά μέχρι να πιάσει κρούστα και να πάρει χρώμα.