ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΟΠΙΤΑΚΙΑ

2014-01-23 23:41

   Αυτή τη συνταγή την είχα δει στην τηλεόραση πριν κάποια χρόνια, δε θυμάμαι σε ποια εκπομπή, και είχα ενθουσιαστεί και με την ευκολία της αλλά και με το πόσο νόστιμη ήταν και έτσι σκέφτηκα να σας την παρουσιάσω...

 

 

 

Υλικά:

3-4 μήλα κόκκινα κομμένα σε κυβάκια

150 γρ. ζάχαρη

150 γρ. βούτυρο

2 κ.γ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό (για να πήξει το μείγμα)

1 κ.σ. κανέλα

2 φύλλα σφολιάτας ξεπαγωμένα

κανέλα για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

 

Προετοιμασία:

   Βάζουμε σε ένα τηγάνι ή σε ένα κατσαρολάκι τα μήλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το κορν φλάουρ και την κανέλα. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να πήξουν.

   Λαδώνουμε με ένα πινέλο ένα άλλο τηγάνι και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Δεν το κόβουμε αυτό που περισσεύει από το τηγάνι γιατί θα το χρησιμοποιήσουμε στο κλείσιμο. Ρίχνουμε το μείγμα, δηλαδή τη γέμιση, με μια τρυπητή κουτάλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα (εγώ το ρίχνω όπως είναι, επειδή όμως έχει πολύ σιρόπι πολλές φορές μου διαλύεται στο αναποδογύρισμα αλλά δε με πειράζει και πολύ γιατί τρελαινόμαστε για το σιρόπι...). Υπολογίζουμε πόσο από το άλλο φύλλο σφολιάτας θα μας χρειαστεί ώστε να κλείσει τελείως, το κόβουμε, το τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση και κλείνουμε με τις άκρες της πρώτης σφολιάτας προσπαθώντας να κολλήσουμε τα δύο φύλλα.

   Τηγανίζουμε τη μία μεριά και όταν κοκκινίσει την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου ώστε να ψηθεί και από την άλλη μεριά.

   Στο σερβίρισμα αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

 

*********************************

   Για να μη μου πάει λοιπόν χαμένη η σφολιάτα που περίσσεψε σκέφτηκα να κάνω το ίδιο αλλά με μπανάνα φτιάχνοντας μπανανοπιτάκια στο ίδιο μέγεθος με τα τυροπιτάκια...

 

 

 

Υλικά:

1 μπανάνα κομμένη σε κυβάκια ή σε λεπτές λωρίδες

50 γρ. ζάχαρη

20 γρ. βούτυρο

1 κ.γ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό (για να πήξει το μείγμα)

1 κ.γ. κανέλα

το φύλλο σφολιάτας που περίσσεψε

 

Προετοιμασία:

   Κάνουμε την προετοιμασία για τη γέμιση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

   Κόβουμε τη σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια, βάζουμε 1 κ.γ. από τη γέμιση και κλείνουμε τη σφολιάτα πιέζοντας τις άκρες. Τηγανίζουμε τα μπανανοπιτάκια μας και από τις δύο πλευρές με ελάχιστο ελαιόλαδο για λίγο μέχρι να κοκκινίσουν.