ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ

2013-08-08 21:52

Επιτέλους και ένα σπιτικό παγωτό που είναι παγωτό και όχι... γρανίτα!!! (Στη φωτογραφία είναι λίγο λιωμένο γιατί δεν έβρισκα τη φωτογραφική αλλά υπόσχομαι να προσθέσω καλύτερη φωτογραφία...)

 

Υλικά:

Όσες μπανάνες θέλουμε (για το μπολάκι της φωτογραφίας - για μία δόση δηλαδή - χρειάστηκα 1 μπανάνα)

Σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά)

 

Προετοιμασία:

   Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες (Εγώ που δεν έφτιαξα πολύ, τις άφησα για 3 ώρες). 'Επειτα τις βγάζουμε από την κατάψυξη και τις αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 4-5 λεπτά να μαλακώσουν λίγο. Τις χτυπάμε στο multi ή στο μπλέντερ μέχρι να λιώσουν και να πάρουν την υφή του παγωτού.

   Σερβίρουμε γαρνίροντας με σιρόπι σοκολάτας.

   Διατηρείται στο ψυγείο σε κλειστό μπολ χωρίς να γίνει κρύσταλλα.