Τάρτα με κρεμμύδια και φέτα

2014-05-15 19:47

 

 

Υλικά για 6 μερίδες:

Για τη ζύμη:

220 γρ. αλεύρι

130 γρ. βούτυρο

1/2 φλ. χλιαρό νερό

 

Για τη γέμιση:

2-3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο σε μπεν μαρί

2 αυγά

1 φλ. γάλα

1 φλ. φέτα τριμμένη

1 κ.σ. βασιλικό αποξηραμένο ή φρέσκο

αλάτι

πιπέρι

 

Προετοιμασία:

Για τη ζύμη:

   Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο και το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η ζύμη μας. Παίρνουμε τη ζύμη και την τυλίγουμε με μεμβράνη. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά. Βγαίνει μαλακή η ζύμη αλλά μην ανησυχήσετε. Όταν θα τη βάλετε στο ψυγείο θα σφίξει.

 

Για τη γέμιση:

   Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο, τα κρεμμύδια και 2 κ.σ. νερό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς για περίπου 10 λεπτά. Όταν καραμελώσουν τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και περιμένουμε να κρυώσουν.

   Όταν κρυώσουν ρίχνουμε μέσα τα αυγά, το γάλα, τη φέτα, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

 

   Βουτυρώνουμε μία φόρμα για τάρτες ή ένα μικρό ταψάκι και στρώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα μέχρι και στα τοιχώματα. Διασκορπίζουμε λίγα φασόλια ωμά πάνω στην επιφάνειά της και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

   Όταν ροδοκοκκινίσει βγάζουμε τα φασόλια και ρίχνουμε την γέμιση από πάνω στρώνοντάς την ομοιόμορφα. Ψήνουμε για άλλα 45 λεπτά με 1 ώρα περίπου μέχρι να σχηματιστεί μία χρυσοκίτρινη κρούστα.

 

 

Πηγή: https://www.sintagespareas.gr/sintages/tarta-me-kremmidi-kai-fresko-basiliko.html