Patatas bravas

2014-02-18 22:39

   Μία συνταγή που μας έρχεται από την πολυαγαπημένη μου Ισπανία. Υπέροχες πατατούλες με τέλεια σάλτσα που τις τρώμε είτε σα συνοδευτικό στα φαγητά μας είτε σα μεζέ με τη μπύρα μας :)

 

 

Υλικά:

Για τη sauce:

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. σκόρδο λιωμένο

1 1/2 κ.σ. πάπρικα

1/4 κ.σ. θυμάρι

1/2 κούπα μαγιονέζα

1/2 κούπα κέτσαπ

αλάτι

πιπέρι

 

Για τις πατάτες:

5-6 πατάτες

αλάτι

 

Προετοιμασία:

Για τη sauce:

   Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την πάπρικα, το θυμάρι και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να αναδυθούν τα αρώματά τους.

   Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μαγιονέζα και την κέτσαπ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε γιατί είναι πολύ πιο ωραία η σάλτσα παγωμένη.

 

Για τις πατάτες:

   Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους του ενός εκατοστού περίπου και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τις βάζουμε σε χαρτί για να απορροφήσει το πολύ λάδι και τις αλατίζουμε.

 

   Σερβίρουμε ρίχνοντας τη sauce από πάνω.

 

 

Πηγή: https://www.sintagespareas.gr/sintages/oi-aythentikes-patatas-bravas.html